van12tot18 agendavan12tot18 webshop
van12tot18 proefabonnementvan12tot18 estafette

Werken in het buitenland - Gratis kaarten emigratiebeurs

EB NL 2018-01Wil jij als leerkracht werken in het buitenland, dan bieden regio Malmö uit Zweden, Curaçao en Bonaire uit Caribisch Nederland je graag een baan aan (tijdelijk of permanent). Op 10 en 11 februari opent de Internationale EmigratieBeurs 2018 haar deuren. Expo Houten is deze twee dagen het trefpunt voor degene die willen wonen, werken, studeren of ondernemen in het buitenland. Wil jij meer weten over je mogelijkheden. Van 12 tot 18 geeft 50 gratis kaarten weg.
KLIK HIER, of gebruik de actie code HMQ105 - op = op

‘Verwarring over nieuwe normering’

In regio’s waar de toetsen uit het leerling- en onderwijsvolgsysteem (lovs) van Cito een rol spelen bij de toelating tot het voortgezet onderwijs, is verwarring ontstaan doordat de normering van enkele van deze toetsen is aangepast. De VO-raad en PO-Raad roepen de schoolbesturen in deze regio’s daarom op om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. De sectororganisaties benadrukken dat het schooladvies de basis moet zijn voor de toelating tot het voortgezet onderwijs.

Lees meer...

Eerste Groene vlag

Vier locaties van het Nordwin College in Friesland ontvangen onlangs de Eco- Schools Groene Vlag. Onder het motto ‘Groen begint bij mij!’ neemt Nordwin College deel aan het programma Eco- Schools. Dit internationale programma van de Verenigde Naties loopt in meer dan 50 landen, op tienduizenden scholen. Eco-Schools biedt een stappenplan om duurzaamheid te integreren in de lessen én in de bedrijfsvoering van de school.

Lees meer...

Winnaars lego league Benelux

Team Libanon Lego van het Libanon Lyceum in Rotterdam, heeft de hoofdprijs gewonnen in de finale van de First lego league Benelux. Door de overwinning in deze robotwedstrijd heeft het team een plek in de wereldfinale in St. Louis (VS) verdient. Die finale wordt gehouden in april. In de Beneluxfinale gingen 500 kinderen van 9 tot 16 jaar de strijd met elkaar aan. Met een zelfgebouwde en geprogrammeerde robot voerden zij missies uit rond het thema natuurrampen.

Lees meer...

School’s cool neemt drastische maatregel

Mentorproject School’s cool ziet noodgedwongen haar prijzen en inkomsten dalen. Mede als gevolg van concurrentie en de crisis, zien zij zich genoodzaakt een aanzienlijk deel van de betaalde krachten te ontslaan. De reorganisatie wordt ingezet om de continuïteit van de stichting en haar doel – kinderen ondersteunen die hulp nodig hebben om de overgang naar het voorgezet onderwijs te maken – blijvend te kunnen waarborgen.

Lees meer...

Abonneren >>
Inschrijven nieuwsbrief >>
Kennispartners >>